Redaktion

vår redaktion

Vi i Bokmyrans redaktion arbetar för att varje boktips, författarintervju, reportage, inslag, novell ska vara inspirerande, tankeväckande och upplyftande att få ta del av.

ELLEN SKARP har arbetat med böcker i cirka 40 år. Under dessa år har hon varit inköps- och butiksansvarig hos Bokhandeln Killbergs. Det finns inte en bokkund i Helsingborg som inte någon gång fått ett boktips från Ellen. Ellen Skarp kan således bokförsäljning, har en mängd förlagskontakter, men framför allt har hon en passion för böcker. Ellen är anlitad som moderator vid bokdagar och författarmöten och talar ofta om böcker och ger boktips inför publik. Nu kommer många fler kunna lyssna till henne. I Bokmyran håller och medverkar Ellen i Ellens bokprat.

MICHAELA HENNIG är filmproducent, regissör och programutvecklare. Hon har bland annat producerat ett tiotal dokumentärfilmer för SVT. De senaste produktionerna är Jonna - en film om riktiga rallybrudar, Astri Taube - Håll fast solen... och Liten & Berömd. Michaela är ursprungligen skådespelerska, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Hon är driven idéutvecklare och entreprenör i själ och hjärta. Är nyfiken. Uthållig. Tror på att kultur, böcker, film och musik har kraft att transformera. I Bokmyran arbetar Michaela med utveckling av innehåll, är filmare, ansvarig utgivare och grundare.

REX BRÅDHE är filmproducent, regissör och manusförfattare. Utbildad både på teaterhögskolan i Malmö och Dramatiska Institutet. Rex har producerat ett tiotal filmer för SVT; bl a Dansen i Storsätern, Streaplers & Evigheten, Shakespeare - den absoluta sanningen & Astri Taube - Håll fast solen... Han har även arbetat som producent och konsult för SVT och var då upphovsman till flera prisbelönade interaktiva utbildningsprogram. Genom åren han producerat ett 70-tal filmer i olika genrer, utbildat programledare, hållit kurser och föredrag mm Rex är bokläsare av stora mått. Levererar alltid högsta kvalité. Är optimistisk pessimist. I Bokmyran arbetar Rex med utveckling av innehåll, är filmare, ansvarig utgivare och grundare.

SÖREN SOMMELIUS är kulturskribent och författare, tidigare kulturchef på Helsingborgs Dagblad. Idag driver han bloggen Nya Kultur Sören.Han har skrivit böcker om konflikter och krig i ex-Jugoslavien och om den indiska delstaten Kerala. Senaste böcker är ”Pablo Neruda. Poet, älskare, kommunist”, 2012, ”Från Martin Luther King till Obama”, 2010, ”Flickan som kom till Auschwitz”, 2010 och ”Hemma i Ingenstans. Resor till städer”, 2008. Sören lever skrivande, i kultur- och debattartiklar, i böcker och i dagbok. Fotar. Är nyfiken. Mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. I Bokmyran kommer Sören arbeta med utveckling av innehåll, göra intervjuer och ge boktips under Sörens kryddor.

MARINETTE PETERSSON är illustratör, formgivare och grafisk designer. Hon har skapat loggor för en rad företag, gjort illustrationer till böcker och tidningar, jobbat med pr, formgivit bruksartiklar och var tidigare utgivare av tidningen Inzpira. Marinette har det där lilla extra som gör att man vill anlita och samarbeta med henne. Hennes illustratationer är oemotståndliga och hon har ett enkelt och rakt tilltal i allt vad hon gör. Hon kan också riva av en eldig flamenco och rida de största hästarna. I Bokmyran arbetar Marinette med vår grafiska profil, formger PR material samt utvecklar vår webbshop.

 

MIA TJÄRNLUND är stillbildsfotograf, trebarnsmor med ett brinnande intresse för hälsa och andlig utveckling. Mia driver bloggen VibreraMera - Naturlig hälsa och själslig utveckling. I Bokmyran arbetar Mia med att ta stillbilder och som b-foto under filminspelning. Hon delar också givetvis med sig av sitt kunnande kring hälsa och medveten livsstil.