Medarbetare

Vi som står bakom bokmyran

MICHAELA HENNIG är filmproducent, regissör och projektledare. Hon har producerat ett tiotal dokumentärfilmer för SVT. De senaste produktionerna är Jonna - en film om riktiga rallybrudar, Astri Taube - Håll fast solen... och Liten & Berömd. Michaela är ursprungligen skådespelerska, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Förutom att ha stått på scen har hon undervisat i drama och skrivande på skolor.
I Bokmyran ansvarar
Michaela för undervisning och utveckling av kursinnehåll.

REX BRÅDHE är filmproducent, regissör, skådespelare och manusförfattare. Utbildad både på teaterhögskolan i Malmö och Dramatiska Institutet. Rex har producerat ett tiotal filmer för SVT; bl a Dansen i Storsätern, Streaplers & Evigheten, Shakespeare - den absoluta sanningen & Astri Taube - Håll fast solen... .För SVT har han även arbetat som konsult och utvecklare av interaktiva media och utbildat programledare. Han har också skrivit en handbok om hur man arbetar med teater.
I Bokmyran ansvarar Rex för filmutbildningsdelen och redigering av
filmmaterial.

MARINETTE PETERSSON är illustratör, formgivare och grafisk designer. Hon har skapat loggor för en rad företag, gjort illustrationer till böcker och tidningar, jobbat med pr, formgivit bruksartiklar och var tidigare utgivare av tidningen Inzpira. Hennes illustratationer är oemotståndliga och hon har ett enkelt och rakt tilltal i allt vad hon gör.
I Bokmyran arbetar Marinette med fotodokumentation och skriftligt undervisningsmaterial, samt utveckling av Bokmyrans webbsida.

SÖREN SOMMELIUS är kulturskribent och författare, tidigare kulturchef på Helsingborgs Dagblad. Idag driver han bloggen Nya Kultur Sören.Han har skrivit böcker om konflikter och krig i ex-Jugoslavien och om den indiska delstaten Kerala. Senaste böcker är ”Pablo Neruda. Poet, älskare, kommunist”, 2012, ”Från Martin Luther King till Obama”, 2010, ”Flickan som kom till Auschwitz”, 2010 och ”Hemma i Ingenstans. Resor till städer”, 2008. Sören lever skrivande, i kultur- och debattartiklar, i böcker och i dagbok. Fotar. Är nyfiken. Mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar.
Sören gör intervjuer för både Bokmyran och Litteraturkanalen och arbetar också med utveckling av innehåll.